Boerenkool recepten

Boerenkool pastaschotel

Geniet van een heerlijk winters recept, met deze overheerlijke variatie op een normale boerenkoolstamppot. Deze pastaschotel met boerenkool, ui en tomaatjes is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten voor dit recept

Onderstaande ingrediënten zijn geschikt voor een boerenkool pastaschotel voor twee of drie personen. Je kunt het aantal ingrediënten verdubbelen, wanneer je de pastaschotel met meer mensen eet.

  • 150 g pasta, pipe rigate
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 2 flinke uien, gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
  • 350 g mager rundergehakt
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 400 g diepvries boerenkool
  • 1 doosje cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereiding van een boerenkool pastaschotel

Stap 1: Kkook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Fruit ondertussen in een wok of hapjespan de ui en de knoflook 2 minuten in de olie op matig hoog vuur glazig.

Stap 2: zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe en bak het rul, giet de ketjap en de sambal over het gehakt/uienmengsel en schep het goed door elkaar.

Stap 3: doe de boerenkool erbij en laat al omscheppend de boerenkool ontdooien en gaar worden ± 6 minuten.

Stap 4: schep de pasta door het gehaktmengsel en dan de tomaatjes. Laat de tomaatjes warm en iets zacht worden, niet kapot laten bakken.
Dien op op voorverwarmde borden met eventueel extra sambal.

Boerenkool recept variatie

Als de boerenkooltijd voorbij is neem dam diepvriesspinazie in plaats van boerenkool. Ook heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *