Geniet van een heerlijk winters recept, met deze overheerlijke variatie op een normale boerenkoolstamppot. Deze pastaschotel met boerenkool, ui en tomaatjes is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te bereiden.
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor dit recept
Onderstaande ingrediënten zijn geschikt voor een boerenkool pastaschotel voor twee of drie personen. Je kunt het aantal ingrediënten verdubbelen, wanneer je de pastaschotel met meer mensen eet.
- 150 g pasta, pipe rigate
- 1-2 el zonnebloemolie
- 2 flinke uien, gesnipperd
- 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
- 350 g mager rundergehakt
- 50 ml ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 400 g diepvries boerenkool
- 1 doosje cherrytomaatjes, gehalveerd
Bereiding van een boerenkool pastaschotel
Stap 1: Kkook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Fruit ondertussen in een wok of hapjespan de ui en de knoflook 2 minuten in de olie op matig hoog vuur glazig.
Stap 2: zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe en bak het rul, giet de ketjap en de sambal over het gehakt/uienmengsel en schep het goed door elkaar.
Stap 3: doe de boerenkool erbij en laat al omscheppend de boerenkool ontdooien en gaar worden ± 6 minuten.
Stap 4: schep de pasta door het gehaktmengsel en dan de tomaatjes. Laat de tomaatjes warm en iets zacht worden, niet kapot laten bakken.
Dien op op voorverwarmde borden met eventueel extra sambal.
Boerenkool recept variatie
Als de boerenkooltijd voorbij is neem dam diepvriesspinazie in plaats van boerenkool. Ook heerlijk!