Een gerecht met boerenkool hoeft niet altijd in combinatie met een rookworst of bijvoorbeeld gebakken spekjes gegeten te worden. Er zijn verschillende boerenkool recepten die vegetarisch, maar niet minder smaakvol zijn. Dit recept is hier een voorbeeld van! In het gerecht wordt de boerenkool gecombineerd met een winterwortel en koriander.
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor dit recept
Onderstaand overzicht met ingrediënten is geschikt voor mensen, die dit gerecht willen bereiden voor vier personen. Je kunt er natuurlijk ook twee van eten met z’n tweetjes!
- 2 uien, gesnipperd
- 1 flinke winterwortel, over de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
- 400-500 g boerenkool, panklaar
- 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 maggi bouillonblokje
- olijfolie
- peper, naar smaak
Bereiding van dit boerenkool recept
Stap 1: giet een flinke scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de uien op een matig vuur 2 minuten.
Stap 2: voeg de winterwortel toe en bak nog 2 minuten.
Stap 3: schep de boerenkool in de pan en verhit al omscheppend de inhoud 2 minuten. Pas op voor aanbranden!
Stap 4: blus af met een flinke scheut water, voeg het bouillonblokje toe en laat het mengsel met de deksel op de pan op een laag vuur gaar worden in ± 15 min. Halverwege de kooktijd een keer omscheppen.
Boerenkool tip
Voeg naar smaak een schepje sambal toe, om het gerecht extra pittig te maken! Ook is het lekker om dit gerecht te combineren met aardappelpuree of kikkererwten.